dilluns, 7 de febrer del 2011

Després del messenger i el facebook...

(Ampliat i actualitzat... el fotolog per facebook, messenger ! que ràpid passen a la història segons quines web ...)

Ja sé que tots sabeu fer anar el skype i mantenir al dia el facebook, alguns, fins i tot, buscar i trobar amb el Google o copiar treballs de la Viquipèdia. Per continuar "progressant" amb el suposat domini de la web2.0 en veurem unes quantes més:

Correu:
  • Gairebé obligat, per començar obrir un compte al gmail (el servei de correu web que ofereix google). 
  • He de dir que microsoft s'ha espavilat darrerament amb les eines associades al hotmail / outlook, el Windows Live / OneDrive /Office Online, fins al punt de superar en alguns casos les eines de gmail, que encara són més obertes i apunten a un ecosistema més ampli.
    Si ja teniu la conta al gmail ara és l'hora de mirar alguna de les eines que ofereix (si ho preferiu, les del Windows Live són força equivalents):
    • Totes les dels Documents / google Drive, editor de texts, full de càlcul, presentacions, formularis (proveu-los per fer enquestes !)  tot a la xarxa, disponible des de qualsevol banda i sobretot amb permisos per tal de poder treballar col·laborativament. 
    • El Calendar, per portar una agenda accessible des de qualsevol lloc i per compartir i afegir altres capes/calendaris que es superposen amb el nostre amb diferents permisos.
    • El Photos  si voleu sincronitzar les fotos del nostre ordinador, publicar i compartir àlbums a la web, que puguin ser vists per tothom o només aquí enviem una invitació... 
    Enllaços (marcadors socials) :
    Les eines per poder gestionar el vostres enllaços (els favoritos) són gairebé imprescindibles
    • del.icio.us, una eina que ja us he comentat per gestionar i poder tenir sempre disponibles tots els vostres enllaços. També és un molt bon lloc per buscar informació, sovint amb millors resultats que el google, busca entre els enllaços que la gent s'ha molestat a afegir. (hi ha rumors de que yahoo se'l vol vendre i pugui perillar la seva continuïtat )
    • Diigo semblant al delicious però amb més opcions, podeu afegir comentaris i ressaltar text de les pàgines que hi afegiu.
    • Zotero més sofisticat encara, cal instal·lar una aplicació client.
    • mendeley  una mena de delicious més acadèmica, útil per les fonts i referències de treball de recerca per exemple.
    Presentacions:
    • slideshare comparteix presentacions tipus powerpoint.
    • Scribd milions de presentacions de tota mena tipus pdf.
    • Prezi: si n'abuseu, mareja una mica, però ben dissenyades són originals i orientades a la idea que voleu transmetre.
    • issuu: La presentació en format revista.
    • Sway: la nova opció de Microsoft, molt orientada a pantalles tàctils.
    • vcasmo: Per distribuir presentacions amb vídeo.
      Escriptoris virtuals:
      • symbalooEDU tan senzill com pràctic, una mena de pàgina inicial amb enllaços ben organitzats 
      • eyeOS tot un ordinador virtual, de fet gairebé totes les eines d'aquesta entrada i alguna més en aquesta fantàstica aplicació que a més és catalana. Una de similar el zoho
      Disc durs virtuals:
      Resulta molt pràctic tenir una mena de pendrive online, al núvol. A més es cuida de tenir els teus arxius sincronitzats, pots gestionar més o menys permisos per donar-hi accés, si no voleu fer servir el Drive que ve amb el compote de gmail altres opcions serien
      • Dropbox has d'instal·lar un client al teu ordinador, al escriptori apareixerà una carpeta màgica, el que desis allí estarà disponible a tots els ordinadors on hi tinguis el programa o accessible des de la pàgina web dropbox.
      • OneDrive l'equivalent de microsoft associat a la conta de hotmail/outlook.
      Blogs:
      • El Blogger senzill i molt pràctic per crear un bloc com el que esteu llegint.
      • La competència, WordPress amb moltes més opcions i amb la possibilitat de tenir-lo en el teu propi servidor.
      Notes:
      • remenber the milk o todoist llistes de coses per fer (todos )
      • Evernote t'has d'instal·lar un client però la informació es desa a la xarxa, per desar notes, enllaços, documents...
      Eines:
      Hi ha infinitat d'eines més o menys útils...
      Per estar al dia:
      Si encara en voleu més o simplement voleu estar al dia us recomano uns quants blocs:

      1 comentari:

      Unknown ha dit...

      He trobat molt interesant tot el que has escrit, només voldria afegir una cosa.
      Quan algú diu les paraules "xarxes socials" a la gent li passa pel cap un lloc on xatejar amb els nostres "amics", posar coses al mur on els nostres "amics" ho llegeixen, penjar fotos i vidios, etc. (com és el cas de Facebook). On vui arribar amb això? Doncs vui arribar a que jo penso que les xarxes socials van més enllà, com és el cas de Twitter o Myspance on tothom que hi estigui ficat pot veure el que pensem i el que penjem en elles.
      Em vui centrar en Twitter on podem seguir a qualsevol persona (fins i tot Barack Obama o la Reina d'Anglaterra) sense necessitat de coneixer-lo ni d'acceptar cap solicitud.
      Penso que en aquesta xarxa hi ha molta més interecció amb els usuaris i la informació viatge a gran velocitat i ens podem asabentar de qualsevol cosa que passi al món en pocs minuts. I no només segueixes a persones sino que també i podem trobar diaris, ràdios, agencies de notícies, television,... (com RAC1, ACN, TV3,...) on pots trobar els titulars d'última hora desde que et sona el despertador.
      Us voldria recomanar una aplicació per gestionar les xarxes socials, és el TweetDeck. Amb el TweetDeck teniu en una mateixa aplicació les xarxes Twitter, Facebook, Myspace, Buzz i alguna més. En el cas del Twitter va força bé ja que podeu agrupar a les persones que seguiu en columnes (a cada columna una llista de persones) i així tenir-ho organitzat per temes (com poden ser notícies, amistats, etc.)
      Aquesta aplicació la teniu disponible per Windows, Mac, iPhone, iPad, Android i pel Chrome.

      Un enllaç per acabar,
      http://betesiclicks.com/2011/01/10/10-passos-per-iniciar-se-a-twitter/

      Això és tot Òscar! Vagi bé